V-Planner dive decompression planning software

V-Planner is een decompressie programma, dat gebruikt maakt van het Varying Permeability Model (VPM-B) voor het maken van deco profielen. VPM-B is het nieuwste deco model dat zeer geschikt is voor hedendaagse technische duiken. De deco profielen starten diepen dan traditionele modellen, rekening houdend met zgn micro-bubbles met als resultaat een beter decompressie.

iPhone

diveplan-iphone6

Android

android-config

iPad

ipad5

Windows / Mac / Linux

v-planner_preview_7

De VPM-model is de meest gebruikte bubble model door tech duikers vandaag.

V-Planner berekent alle soorten Nitrox, Trimix, TriOx, heliox, OC, SCR, CCR, RB80, KISS en multilevel duiken.

V-Planner maakt plannen voor Lost deco gas, Turn drukken, Range plannen, RB bail outs, horloges en waarschuwingen. Inclusief Gas Mixer, Turn druk formule, lay-outs voor het opslaan van complexe duik plannen, grafieken, data export, etc.

De instellingen zorgen voor aangepaste diepe en uitgebreid stops, controle stop tijden, luchtremmen.

V-Planner is beschikbaar voor PC, Mac, Linux, Android, iPad, iPhone.

 

The Bubble modellen en dergelijke diepe stop profielen, hebben de standaard voor technische en diepe duiken, met veel training instanties, waaronder bubble modellen in hun cursussen worden. De VPM bubble model maakt gebruik van wiskunde te simuleren en meten van micro bubble groei, en dus grenzen. De output van een zeepbel model is vergelijkbaar met vele gevestigde diepe praktijken zoals Pyle Stopt, Florida grot praktijken, DIR, verhouding deco plannen en anderen.

In VPM, worden beklimming plafonds vastgesteld op toegestane hellingen voor belvorming in plaats van M-waarden. Deze super verzadiging gradiënten worden bepaald door het volgen van sets van VPM nuclei (bubbel zaden) van een bepaalde initiële kritische radius. Dit zijn de microscopische fysieke structuren die vrije gasfase stabiliseren en die kunnen uitgroeien tot volwaardige extravasculaire belletjes wanneer de oververzadiging verloop volstaat om de Laplace voorwaarde voor belvorming sonde.

 

 

Het Varying Permeability Model is ontwikkeld door Yount en Hoffman in 1986. Het is daarna verder ontwikkeld door David Yount, Eric Maiken, en Erik Baker van 1999 to 2001. In 2002, na aanzienlijke terugkoppeling van duikers, het model was verder ontwikkelt door Erik Baker, tot het huidige VPM-B model. Het V-Planner programma is ontwikkeld door Ross Hemingway, en heeft het VPM-B algorithme verpakt in een kompleet en gebruiksvriendelijk windows duik decompressie programma. Zie ook... Varying Permeability Model (VPM) References

Let op - dit programma is gemaakt met de ervaren en technische duiker in het achterhoofd. Als je relatief nieuw voor het duiken, kan je dit programma moeilijk te gebruiken. Je verwacht dat de theorie kennen achter de duik praktijken en procedures die hier gebruikt.

 

********* WAARSCHUWING & DISCLAIMER *********

De auteur en HHS Software Corp garanderen niet dat dit programma nauwkeurig de Variërende Permeabiliteit Model algoritmen weerspiegelt, of dat het niet krijg je verbogen of dood, of dat het veilige, betrouwbare resultaten. Deze duik schema is experimenteel en je gebruikt het op eigen risico. Duiken in het algemeen een riskante aangelegenheid is, en decompressie duiken voegt aanzienlijk meer risico. Diep duiken gebruik te maken van meerdere gassen, waaronder helium, of rebreathers is ongeveer net zo riskant als het wordt. V-Planner en de decompressie schema's die het produceert zijn tools voor ervaren mixed-gas decompressie duikers. Als u nog niet goed getraind in mixed-gas decompressie duiken door een internationaal erkende technische certificatie-instelling en / of niet beschikken over een vaste greep op decompressie planning en mixed-gas duiken, maak dan geen gebruik DEZE SOFTWARE.